Su Arıtma Cihazları Suyu Nasıl Arıtır?

Su Arıtma Cihazları Suyu Nasıl Arıtır?

Su arıtma cihazları musluklardan akan suları temizleyerek kullanıcıyla buluşturma görevini benimseyen cihazlardır. Ev ve iş yerlerinde günümüz teknolojisi ile kolay kullanıma sahip su arıtma cihazı sağlamış olduğu avantajlarla bulunması gerekmektedir. Kaliteli ve temiz içme suyunu kullanmak birçok avantajla birlikte sağlığımıza da faydaları bulunmaktadır. Çalışma sisteminde bulunan filtreler yardımı ile ters ozmoz prensibini uygulayarak kaliteli içme suyunu üretmektedir. Deniz suyunu ve doğada bulunan suları ters ozmoz sistemiyle içilebilir hale getirmekte olan yöntemi doğal bir yöntemdir.

Su Arıtma Cihazları Özellikleri

Su arıtma cihazı içerisinde bulunan filtreler sayesinde temiz içme suyu üretmekte ve birçok zararlı bakteriden vücudumuzu korumaktadır. Özellikle ev tipi su arıtma cihazlarında hassas filtreler ile işlem yapılması amacıyla özel tasarlanmışlardır. Yapı itibariyle ev tipi su arıtma cihazları 8-10 litrelik bir hazneye sahip olarak üretilmiştir. Bu hazneler içme suyunu depolayıp ihtiyaç halinde kullanılmasını sağlamak amaçlıdır. Devir daim özelliği ile suyu tekrar dönüştürmesi mümkündür. Su arıtma cihazları ev tipine uygun dekoratif bir görünüme sahiptir. Bir filtre düzeneğinden oluşan su arıtma cihazları temiz içme suyunu kullanmak için evlerimizde yerini almaktadır.

SU arıtma cihazı filtreleri

Ters Ozmoz Sistemi

Su arıtma cihazlarındaki su arıtma işlemi ters ozmoz teknolojisi ile gerçekleşmektedir. Ters ozmoz kaliteli içme suyu için en güvenilir yöntemdir ve filtrasyon sistemine sahiptir. Ters ozmoz teknolojisi ile fiziksel, mikrobiyolojik, kimyasal atıklar suyun içinde ayrıştırılıp temiz su üretimi sağlanır. İlaç ve gıda sektöründe yaygın olarak kullanılan bu yöntemi su arıtma markaları da tercih etmektedir. İlk olarak ABD’de ortaya çıkmış teknolojik yöntemi Türkiye’deki su arıtma firmaları da kullanmaktadır. Filtre edilmemiş suya ters basınç uygulayarak filtreleme işleminin yapılmasıdır. Ters ozmoz teknolojisinde su arıtma işlemi filtreler yardımı ile gerçekleşmektedir.

Su Arıtma Cihazlarının Ön Filtreleme İşlemi

Su arıtma cihazlarının su arıtma sistemlerinde ilk ve önemli bir aşamadır. Musluktan çıkan suyun içerisindeki makro büyüklükteki bakterileri ayrıştırmak için ön filtreleme kullanılır. Suyun berrak gözükmesini sağlayarak suyun içinde bulunan pas, çamur gibi kaba maddeleri uzaklaştırarak işlenmeye hazır hale getirir.

Aktif Karbon Filtre

Yabancı maddelerden uzaklaştırılan suyun içinde bulunan kimyasallar arındırılarak klorsuz ve kokusuz su üretilmesini sağlamaktadır. Aktif karbon filtre ile su kötü tat ve kokudan arındırılarak işleme hazır hale gelmektedir. Aktif karbon filtreden sonra su mikro supun filtreye gönderilerek suyun içinde bulunan küçük partiküllerin ayrılması sağlanır.

Membran Filtre

Membran filtre ters ozmoz sisteminin en önemli parçasıdır ve bakterilerde ayrılmış olan suyun içerisinde bulunan zararlı kimyasalları uzaklaştırarak insan sağlığına faydalı suyu tedarik etmek amaçlı kullanılır.

Tatlandırıcı Filtre

Son aşama olan tatlandırıcı filtre özelliği suyun içilebilir kıvama ve yumuşaklığa kavuşması için lezzet ayarı yapmaktadır. Su içme eylemi bu aşamada keyifli bir hal almaktadır. Bu filtrelerin çalışma sistemi ile temiz ve sağlıklı içme suyu üretimi sağlanır.

SU arıtma cihazı filtreleri

Su Arıtma Cihazları Avantaj ve Yararları

En iyi verimi almak için su arıtma cihazları aralıklı olarak bakımı yapılması gereklidir. Ekonomik açıdan faydaları olmakla birlikte sağlık açısından da yararları bulunmaktadır. Öncelikle evlerimizde ve iş yerlerimizde su tasarrufu sağlamaktadır. Ekonomik açıdan sağlamış olduğu bu fayda yanında damacana maliyetini de düşürmektedir. Sağlık açısından hastalıklara sebep olan zararlı maddelerin vücudumuza girişini engelleyerek yarar sağlamaktadır.

Bu bilgiler ışığında su arıtma cihazları ile ilgili tüm bilgilere Su Arıtma Cihazı web sitemizden ulaşabilir ve size uygun olan ürünü temin ederek fiyat avantajlarından da faydalanabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazları Seçimi Nasıl Yapılır?

İnsanların yaşaması için iki önemli şey vardır. Bunlardan biri hava diğeri ise sudur. İnsanlar bu iki değer olmadan yaşayamayacağı gibi kaliteli kullanmak da isterler. Bu bağlamda devreye su arıtma cihazları girmektedir. Günümüzde gelişen teknolojilerden biri de su arıtma teknolojisidir. İçtiğimiz sudaki zararlı maddeleri temizleyerek sağlıklı kaliteli bir içme suyu elde edilmesini sağlar ve hazır suların olduğu damacana maliyetini düşürmek maksatlı da kullanılmaktadır.

İçmekte olduğumuz şebeke suyunun içindeki gözle görülmeyen bakteri ve mikroorganizmaları temizlerken aynı zamanda sağlıklı su tüketimi sağlayarak içme suyunun kalitesini yükseltmektedir. Su arıtma cihazı su kaynağını direk değil de teknolojiden faydalanarak sağlıklı tüketimi sağlamaktadır.

Su Arıtma Cihazları İçin Ters OZMOS

Su arıtma cihazları dendiğinde karşımıza çıkan ilk teknoloji ters ozmoz kuralıdır. Ters ozmoz sistemi karmaşık olmayan bir çalışma yapısına sahiptir. Ters ozmoz sistemine sahip olan su arıtma cihazları suyu ozmotik basınç uygulama yöntemi ile ürün suyu ve atık su olmak üzere ikiye ayırarak kullanım sağlamaktadır. Ürün suyu kısmı içilebilir kısım atık su ise kirlerin biriktiği ve bize ulaşmaması gereken sudur. Arıtma işlemi su arıtma cihazlarında yer alan membran filtreler sayesinde gerçekleşir.

Zararlı olan bakteriler filtreden geçemez ve konsantre olarak dışarı atılırken zararsız olan faydalı bakteriler filtreden geçerek bizlere ulaşmaktadır. Ters ozmoz sadece su arıtma cihazlarında değil doğada ve vücudumuzda bile karşımıza çıkan bir sistemdir. Ters ozmoz sistemi ile filtrelenen sular sağlık kurumları tarafından kontrol edilir ve sağlıklı su olduğunu kanıtlarlar.

Su Arıtma Cihazları İçin NSF Belgesi

Su arıtma cihazlarının seçimlerinde önem arz eden bir konu NSF belgesinin olup olmadığıdır. NSF belgesi su arıtma cihaz filtrelerinin yedek parçalarının kaliteli ve uygunluğu ile ilgili bir belge olup yıllık yenilenen bir sisteme sahiptir. Bu belge ile evsel su arıtma ya da iş yeri su arıtma cihazlarının tüm analizleri yapılarak uygunluğu tespit edilmiş, uluslararası standartlara uygun çalışma sistemi olduğu kanıtlanır. Türkiye şartlarında NSF belgesine sahip su arıtma markaları az sayıda bulunmaktadır. Bu nedenle su arıtma cihazı seçiminde mutlaka belgeye sahip olup olmadığının kontrolü yapılarak tercih edilmelidir.

Su Arıtma Cihazları Seçerken

Öncelikle su arıtma sisteminin ters ozmoz çalışma prensibine uyup uymadığına bakılması gereklidir. Ters ozmoz çalışma sistemine sahip olan su arıtma cihazı doğru şekilde çalışıp kullanan kişiye sağlıklı, kaliteli suyu ulaştırmaktadır. Bu nedenle su arıtma cihazlarının seçimini yaparken RO denilen yani ters ozmoz sistemine sahip olmasına dikkat etmek gereklidir. Bir diğer bilinmesi gereken özellik çalışma sistemindeki kasaların açık ya da kapalı olmasıdır. Su arıtma cihazı seçiminde kapalı kasa tercih edilmelidir. Kapalı kasalar sayesinde dışarıdan herhangi bir zarar görüp içerisinde mikrop barındırma olanağı olmaz.

Ultra filtreleme özelliği de su arıtma cihazlarında olması gereken bir özelliktir. Ultra filtrasyon işlemi ile zararlı kimyasalların suya geçmesi engellenir. Bu sayede tarafınıza her şeyden arınmış kaliteli bir su iletilmektedir. Ayrıca yaşamış olduğunuz yerin de önemi vardır.

SU arıtma cihazı filtreleri

Eğer su kesintisi fazla olan bir bölgede yaşıyor ve su arıtma cihazı kullanmanız gerekiyorsa mutlaka deposu büyük su arıtma cihazı seçmelisiniz. Su arıtma fiyatları özelliklerine göre değişkenlik gösterirken deponun büyüklüğüne göre de değişmektedir. En kaliteli suyu içmek için ve sağlığınıza zarar gelmemesi için fiyat konusu ile çok ilgilenmemek gereklidir. Bu bilgiler ışığında kaliteli ve sağlıklı su içmek için web adresimizden ürün temin edebilir ve size uygun su arıtma cihazını satın alabilirsiniz.

Sağlığınız için su arıtma cihazı kullanmayı düşünmenize rağmen aklınızda suyun nasıl arındırıldığıyla ilgili şüpheler varsa bu yazı size yardımcı olacaktır. Su arıtma cihazlarında farklı işlevlere sahip filtreler bulunur. Bu filtreler de suyun zararlı maddelerden arınmasını, güzel koku ve tat almasını sağlar. Böylece suyunuz arınmış olur.

Kullanacağınız su arıtma cihazının filtrelerini düzenli olarak kontrol ettirir ve onların bakımlarını yaptırırsanız suyun arınması bakımından herhangi bir sorun yaşamazsınız. Fakat burada su arıtma cihazınızın kalitesi de etkilidir. Eğer kaliteli bir su arıtma cihazı kullanmıyorsanız ne kadar baktım yaptırırsanız yaptırın uzun ömürlü olmayacaktır. Bu da suyun yeteri kadar arınmaması anlamına gelir.


Su Arıtma Cihazı Suyu Nasıl Arıtır

Aktif Karbon Filtresinin İşlevi

Aktif karbon sayesinde su arıtma cihazı suda bulunan kimyasal maddeleri ayrıştırır ve bunun sonucunda da klor bulunmayan kokusuz bir su ortaya çıkarır. Bu da suyun kötü tat ve kokulardan arınması anlamına gelir. Filtrelerin değişim süresi geldiği zaman değiştirilmesi gerekir. Değiştirilmedikleri takdirde işlevlerini kaybederler.

Su Arıtma Cihazları suyu nasıl arıtır?

İşlevini kaybettikten sonra su arıtma cihazı yeteri kadar iyi çalışmaz. Özellikle aktif karbon filtresi işlevini kaybederse suyunuzdaki kimyasallar, kötü tat ve kokular arınmamış olur. Bu da suyun her zamanki gibi sağlıksız ve kirli olması anlamına gelir. Sorun yaşamak istemiyorsanız filtrelerin değişim sürelerini kontrol edip filtreleri zamanında değiştirmeniz gerekiyor.

Membran Filtrenin İşlevi

Membran filtre sayesinde su arıtma cihazı içerisinde sudaki kimyasallar ayrıştırılır ve insanların tüketebileceği duruma gelir. Bu da sağlığınızı büyük oranda etkileyen bir faktördür. Eğer su arıtma cihazınız kaliteli olmazsa Membran filtreniz yeteri kadar iyi çalışmaz. Bu da suyun kimyasal barındırması ve sağlığınızı olumsuz etkilemesi anlamına gelir.

Membran filtrenin değişim süresi geldiği zaman değiştirmezseniz de su arıtma cihazı suyunuzu yeteri kadar iyi temizleyemez. Arındırılmamış su her zaman insan sağlığı için risk oluşturur. Daha sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız filtrelerin değişim sürelerine dikkat etmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken bir başka faktörse daha önce de belirttiğimiz gibi cihazın kalitesidir.

Tatlandırıcı Filtrenin İşlevi

Suyunuz kimyasallardan arındıktan sonra su arıtma cihazı modelleri içerisinde yer alan tatlandırıcı filtre sayesinde su, içebileceğiniz lezzete ve yumuşaklığa gelir. Böylece suyu içerken yüzünüzü buruşturmaz ve kolaylıkla tüketerek sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz. Suyun kimyasallardan arınması kadar lezzetli ve kötü kokusuz olması da çok önemlidir.

Tatlandırıcı filtresinin değişim süresi gelmesine rağmen filtresi değiştirilmeyen su arıtma cihazı modelleri, suyun tadının rahatsız edici boyutta olmasına sebep olur. Bu nedenle su arıtma cihazınızın tatlandırıcı filtresinin değişim süresini kontrol etmeniz ve filtreyi değiştirmeniz önemlidir. Aynı zamanda su arıtma cihazını aldığınız firmanın konu hakkındaki bilgisinin de yeterli olması gerekir.

Su Arıtma Cihazının Yararları

Su arıtma cihazının her şeyden önce insan sağlığına yararı vardır. Araştırma yaptığınız zaman su arıtma cihazı markaları arasından en kaliteli olanlarını seçmelisiniz. Eğer kaliteli olan bir su arıtma cihazını tercih etmezseniz cihazın yararlarını görmeniz oldukça zordur. Bu da sağlığınızın olumsuz etkilenmesi anlamına geliyor. Sağlığınızın olumsuz etkilenmesi yaşam kalitenizi de düşürür.

Su Arıtma Cihazları suyu nasıl arıtır

İlk olarak damacana ve içme sularının sağlıklı olduğunu düşünmüyorsanız su arıtma cihazlarının tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Su arıtma cihazları sayesinde suyunuzun temizliği sizin kontrolünüzde olur. Filtreleri değişim süresi içerisinde değiştirdiğiniz ve kaliteli cihaz kullandığınız müddetçe suyunuz temiz olacaktır. Bu da sağlığınızın olumlu yönde ilerlemesini sağlar.

Su Arıtma Cihazı Kullanılmazsa Sonuç Ne Olur?

Su arıtma cihazının birçok faydası vardır. Peki, su arıtma cihazı kullanmazsanız ne olur? Bu durumda üç şekilde bu durumu açıklayabiliriz. İlk olarak kullandığınız suların temiz olup olmadığını bilmeden sağlıksız bir yaşam sürmeye devam edersiniz. Daha sonra damacana su kullanıyorsanız her su bittiğinde damacana su için masraf ödemek zorunda kalırsınız.

Sosyal yaşantı olarak düşünecek olursak su almanız gerektiği zaman sucunun açık olup olmadığını bilemediğiniz zamanlar olacaktır. Ayrıca suyu kendiniz alıyorsanız damacana taşımak vücudunuza büyük miktarda zarar verir. Her yönden olumsuz etki bırakacak bir hayat yerine su arıtma cihazı kullanmak size büyük fayda sağlayacaktır.

Su Arıtma Cihazının Sağlığa Etkileri Nedir?

Kullandığınız damacana ve içme sularının ne kadar sağlıklı olduğunu bilemezsiniz. Bu durumda suyun temizliğinin kontrolü sizde olsun istiyorsanız su arıtma cihazı kullanmanız şarttır. Su arıtma cihazları sayesinde içtiğiniz sular temizlenir, güzel koku ve tat alır. Bunlar da filtreler sayesinde olur. Düzenli olarak bakımını yaptırdığınız müddetçe su arıtma cihazı sağlığınız için oldukça önemlidir.

Vücudunuz için zararlı maddelerin arındırılması su arıtma cihazı sayesinde olur. Böylece zararlı atık maddelerden dolayı oluşan sağlık sorunlarını geride bırakırsınız. Kendinizi daha enerjik hisseder ve gün boyunca yaşam kalitenizi yükseltmiş olursunuz. Kaliteli bir su arıtma cihazı kullanmazsanız bahsettiğimiz etkileri görmeniz biraz zordur desek yanlış olmaz.

Su Arıtma Cihazının Ekonomiye Etkileri Nedir?

Su arıtma cihazları en çok damacana su kullananlar için avantaj sağlar. Çünkü damacana su kullanan kişiler suları her bittiğinde damacana su alışverişi yapmak zorunda kalır. Su arıtma cihazı alındığında ise sadece bakım zamanlarında masraf ödenmesi gerekir. Daha büyük bir masrafla karşılaşmamak adına uzun ömürlü su arıtma cihazı aldığınızdan emin olmalısınız.

Ekonominize zarar vermemesi açısından filtrelerin zamanında değiştirilmesi de önemlidir. Filtreleri zamanında değiştirmezseniz işlevlerini kaybederler. Filtreler işlevini kaybedince su arıtma cihazınızın yeterince iyi çalışması için filtreleri yenilemeniz gerekir. Bu da yeni bir masraf anlamına geliyor. Bütçesine dikkat edenler arasındaysanız cihazınızın bakımına dikkat etmeniz gerekiyor.

Su Arıtma Cihazının Sosyal Hayata Etkileri Nedir?

Sosyal hayatı sadece damacana su kullananlarla sınırlamak doğru olmayacaktır. Yemeklerinizde kullandığınız suyun lezzeti, tükettiğiniz yemeklerin lezzetini etkileyen bir faktördür. İlk olarak bu örneği düşünerek başlayalım. Su arıtma cihazınızın tatlandırıcı filtresi sayesinde yemekleriniz her zamankinden daha lezzetli ve sağlıklı olabilir. Bu da damak zevkiniz açısından büyük önem taşır.

Şimdi damacana suyu kullananları düşünelim. Diyelim ki sucu evinize yakın olduğu için sipariş vermekle uğraşmak istemiyorsunuz. Bu durumda sucunun açık olup olmadığı hakkında fikir yürütemediğiniz zamanlar gelebilir. Aynı zamanda sipariş verdiğiniz zamanlarda da her seferinde damacana suyun gelmesini beklemekten yorulmuş olabilirsiniz. Su arıtma cihazları sayesinde suyunuzu istediğiniz zaman tüketebileceksiniz. Böylece hayatınızı etkileyen olumsuz unsurlara maruz kalmaz ve yaşam kalitenizi yükseltiş olursunuz.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


×