Çok Binalı Siteler İçin Su Arıtma Sistemi

Çok Binalı Siteler İçin Su Arıtma Sistemi

Şehirdeki şebeke sularında kalsiyum ve magnezyum oranlarının yüksek olması evimizdeki kullandığımız makinelerde kireç ve su kirliğini arttırmaktadır ve bu sorunun üzerine makinelerde oluşan arızalar çoğalmaktadır. Sularda magnezyumun ve kalsiyumun yüksek olması evde kullanılan çamaşır makinesinin pompası ve rezidansı sürekli arızalanır.

Şebeke sularının sertliği aşırı derecede yüksek olduğu için yıkanan çamaşırları yıpratır ve zarar görür. Kullanılan yumuşatıcı gibi kimyasallar sadece geçici bir çözümdür. Bulaşık makinelerinde de şebekenin kireçli suları sonucu rezidansını arızalar. Durulama fıskiyeleri kireçlenir ve tıkanmaya yol açar bunun sonucunda yıkanan bulaşıklar durulanmaz ve kirli kalır.

Kireçli su ile yıkanan bulaşıklar puslu bir şekilde kalır. Evde kullanılan ütü batarya ve musluklar kireçli su ile temasında yıpranır ve tortular oluşur. Birçok kişi bu nedenden dolayı masrafa girmektedir.Çok binalı siteler için su arıtma sistemi de bunun için vardır.


Meridyen Su Arıtma Tüm Türkiye’de 81 İlde Servis Ağı

Herkesin kendi evi olmadığından dolayı kiracısı olduğu eve de arıtma sistemi taktıramayacağı için bu sistem avantajlıdır. Çok binalı siteler için su arıtma sistemibina girişine su saati yerine koyulur ve oradan bütün dairelere dağıtır. Siteler için kullanılan su arıtma sistemi diğer arıtma sistemlerine bakılarak boyut olarak daha büyüktür. Ve onlara bakılarak maliyet açısından daha pahalıdır.

Çok Binalı Siteler İçin Su Arıtma Sistemi Ne İşe Yarar?

  • Çok binalı siteler için su arıtma cihazı tavsiye edilen sulardaki kalsiyum ve magnezyumu çekerek suyun kireçlenmesini önler.
  • Filtreler sayesinde musluk ağızlarının tıkanmasını önler. Bu sistem sayesinde evimizdeki bütün musluklardan daha temiz daha güvenilir sular akacaktır.
  • Çok binalı siteler için su arıtma sistemi kullanıldığında makinelerimizde kimyasallar kullanmamıza gerek kalmayacaktır.
  • Bir sürü firma bu alanda kendini geliştirmiştir. Bulaşık makinesinden çıkarttığınız bardaklarınız ve tabaklarınız daha temiz ve daha parlak olacaktır.
  • Sağlıklıdır.
  • Ekonomiktir
  • Tat ve koku oranını düzeltir.
  • Su ile bulaşan hastalıkları en az seviyeye indirilir.
  • Saçlarınız için krem duş jeli kullanmanıza gerek kalmaz.

Çok Binalı Siteler İçin Su Arıtma Sistemisayesinde site apartmanlarda oturanlar daha sağlıklı ve daha kaliteli su tüketme fırsatı bulacaktır. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de kendini geliştirmiş iyi yerlere gelen firmalar bulunmaktadır. Sizlerde binalarınız için su arıtma sistemi kullanmak istiyorsanız bu sektörde kendini geliştirmiş firmaları tercih edebilirsiniz.

Bu sistem sayesinde yaptığınız yemekleri gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz. Su oranında magnezyum ve kalsiyum oranı en düşük seviyeye indirilir. Çok binalı siteler için su arıtma sistemi suyun değerini düşürmeden aksine yükselten daha temiz suların evlerimize ulaşmasını sağlayan bir sistemdir.

Şehir sularının sertliği kireçli olması bizi sağlıksız sular içmemize neden oluyor. Hazır alınan sularında ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorsunuz ve her zaman hazır su almak sizlere ekonomik açısından sıkıntıya sokabilir. Ama çok binalı siteler için su arıtma sistemi kurulduğunda daha sağlıklı sular tüketeceksiniz.

Apartman site villa gibi binaların içerisinde kullanılan suların başlıca sorunları kireç oluşmasıdır.Çok binalı siteler için su arıtma sistemiile bunlara son vermektedir. Bu sistemin içerisinde kullanılan filtreler sayesinde kalsiyum ve magnezyumu ayrıştırarak binaların sularını daha temiz ve daha güvenilir hale getirir.

Çeşme sularıyla birlikte gelen kum taneleri ve zararlı maddeler yüzünden birçok insan da böbrek taşı oluşturur. Hem sağlık açısından hem de ekonominizi düşünmek açısından arıtılmış su içmelisiniz.

Çok Binalı Siteler İçin Su Arıtma Sistemi Nasıl Kurulur?

Bu sistem binaların giriş katında bulunan su saatlerinin olduğu yere kurulmaktadır. Su saatlerinin yaptığı görevin benzer şekilde yapılmasıdır. Çok binalı su arıtma sistemi binaya giren ana su hattına koyulmaktadır. Bu sistem sayesinde binadaki bütün dairelere temiz sular gönderilir. Kullanılan makinelerin daha az kireçlenmesini sağlayarak herkesi büyük sorundan kurtarır. Genelde çok fazla su tüketimi sağlayan yerlere bu sistem kurulur.

Çok binalı su arıtma sistemi sayesinde çeşme sularının tatları ve kokuları iyileşmiş bir şekilde kullanılır. Sudaki kireç oranı epeyce düşürülür. Sistem kirlenmeye başladığında ev tipi arıtma cihazları gibi filtre değiştirmeye gerek duymadan kendini temizlemeye alır. Hemen ardından tekrar aynı şekilde çalışmaya ve arıtmaya devam eder.

Su Arıtma Sistemi Çeşitleri

Su arıtma sisteminde bir sürü çeşit bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ev tipi su arıtma su arıtma sistemidir. Genel olarak bu sistem tezgâh üstü veya tezgâh altı olmak üzere ikiye ayrılır. Bunun yanı sıra iş yeri su arıtma sistemleri ve endüstriyel su arıtma sistemi olarak da ayrılır.

Tezgâh altı ve su sebillerinin değişik özellikleri bulunmaktadır. Bunları mutfağınızın büyüklüğüne ve tezgâh altı için de dolabınızın genişliğine göre seçim yapabilirsiniz. Bununla birlikte fiyatları da modeline işlevine ve boyutuna göre de değişir. Çok binalı su arıtma cihazı alınırken dikkat edilmesi gereken özelliklerden bir tanesi de aldıktan sonra teknik destek kalitesine dikkat edilmelidir.

Su Arıtma Cihazı Filtrelerinin Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Su arıtma cihazı alma durumundaysanız veya da su arıtma cihazına sahipseniz filtreler hakkında bilgilere sahip olmanız gerekmektedir. Su arıtma cihazlarının yaşam kaynağı filtrelerdir. Filtrelerin temiz olması gerekmektedir. Su arıtma cihazlarının filtrelerinde birçok malzeme ve özellik bulunabilir. Bu özellikler çalışma prensiplerine göre de verimlilik gösterir. Filtreler de gözenek boyutu küçüldükçe filtrenin işlevi artar. Ters ozmoz suyu temizleyebildiği için en güvenilir düzenleme sistemi olarak ters ozmoz kabul edilir. En geniş düzenleme aralığına sahip olan yine ters ozmoz yöntemidir. Gözenekleri aşırı derecede küçük olduğundan her şeyi ayrıştırabilir. Bu yüzden de filtre açısından en güvenilir filtre ters ozmozdur.

Çok Binalı Siteler İçin Kullanılan Filtreler Nasıl Temizlenir?

Cihazınızı aldınız ve kullanmaya başladınız. Aldığınız cihazdaki filtreye göre temizleme şekli de değişkenlik göstermektedir. Fitrenin modeliyle suyun yapısı genellikle doğru orandadır. Çok kirli olan sularda kullanılan filtreler daha sık temizlenmesi gerekmektedir.

Sudaki maddelerin yoğunluğu pH’ı suda bulunan bakteri miktarı filtrenin ömrünü etkileyen faktörlerden bir tanesidir. Filtrenin kullanım süresi arttığında herhangi bir sızma sonucu içme suyuna bakteriler karışarak suyun kirlenmesini sağlamaktadır. Bu nedenden dolayı filtreler düzenli olarak temizlenmelidir.

Filtre temizliğini kendinizin yapmaması en uygun olanıdır. Almış olduğunuz cihazın servisini arayarak filtrenizin değiştirilmesi gerektiğini söylemeniz ve bunun sonucunda filtreyi firma servisi değiştirmelidir.

Suyun temizlenmesi konusunda ilk kullanılan cihaz Kemerburgaz su arıtma cihazı olmalıdır. Çünkü cihaz suyu birçok aşamadan ve farklı filtrelerden geçirerek temizler. Bu sayede suyun daha temiz, şeffaf görünümlü ve aynı zamanda bakteriden arındırılmış bir şekilde içilmesini sağlar. Yine su arıtma cihazından elde edilen su sayesinde çocukların kemik gelişimi desteklenip, boylarının daha uzun olmasını sağlar.

Bu sayede ergenlik döneminde, aynı zamanda kronik rahatsızlıklardan dolayı gün içerisindeki yaşanan gelgitler en az seviyeye indirilecek ve oluşabilecek rahatsızlıklarından önüne geçilebilecektir. Su arıtma cihazının daha birçok faydasının bulunması onu tercih edilebilir kılmaktadır.

Su Arıtma Cihazları Neden Tercih Edilmeli?

Kemerburgaz su arıtma cihazı başka kişilerin kullanabilmesi için belli aşamalardan geçirilir ve bu testler sonucunda cihaza belli belgeler verilir. Bu belgeler sayesinde suyun gerçekten temiz ve güvenilir bir su olduğu da ortaya konulmuş olur. O yüzden su arıtma cihazı mutlaka kullanılması gereken ve sağlığı olumlu yönde etkilediği için özellikle rahatsızlığı bulunan evlerde ev tipi su arıtma cihazı tercih edilmesi gerekir.

Yine su arıtma cihazının kullanılmasının diğer bir nedeni ise çamaşırların ve bulaşıkların daha temiz bir su ile yıkanması istenildiğinde su arıtma cihazı tercih edilmelidir. Çünkü gün içerisinde çeşme suları ile yıkanan çamaşırlar hiçbir zaman için temiz bir su ile yıkanmış olmaz. Çeşme sularının içerisinde birçok bakteri ve mikrobun bulunuyor olması da bunu kanıtlar.

Su Arıtma Cihazının Faydaları

Kemerburgaz su arıtma cihazı kişilerin kendi imkanları ile temizleyemediği suyu temiz bir hale getirir ve yine belli değerler vererek suyun yumuşaklığını, kalsiyum ve vitamin oranlarını ayarlar. Bu sayede su arıtma cihazı ortaya içilebilir bir suyu koyar. Kullanılan bu faydalı su ise kişilerin yaşamış olduğu sağlık problemlerinin ortadan kalkmasını sağlar.

Yine su arıtma cihazı içerisinde bulunan bazı filtreler sayesinde sudaki kimyasallar arıtılmış olunur. Bu sayede insan vücudunun içerisine zararlı maddeler ve kimyasallar ulaşmamış olur. Aynı zamanda fazla kullanıldığında zarar verecek olan yararlı maddeler ise insan vücuduna en faydalı şekilde belirli oran ile suya eklenir.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


×