Türkiye’de İlk NSF Onaylı Anti Bakteriyel Su Arıtma Tankı

Türkiye’de İlk NSF Onaylı Anti Bakteriyel Su Arıtma Tankı

Teknolojiyi yakından takip eden Türkiye su arıtma cihazlarının gelişmesi için birçok firma birbirinden önemli başarılara imza atmaktadır. Su arıtma cihazı üreticisi ve satıcısı olan firmalardan biri bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk NSF onaylı Antibakteriyel su arıtma tankını yarattı.

NSF belgesi her cihaza verilmeyen, verilmesi için sıkı bir sınava tabi tutulan bir belgedir. İlke imza atan su arıtma firması cihazın tamamını NSF onayı almakla kalmayıp su arıtma tankının bütün iç ve dış parçalarının her biri için NSF onayı almıştır. NFS yani Ulusal Hijyen Vakfı su arıtma tankını belirli testlerden geçirerek cihazın güvenilir olduğunu belgelemiştir.

Neden NSF Onaylı Antibakteriyel Su Arıtma Tankı Kullanılmalıdır?

NSF onaylı su arıtma tankı güvenilirliği sergiler. Bu belge her cihaza verilmez, verilmesi için bütün testlerden geçmesi gerekir. Bu belge su arıtıcıözelliğinin maksimum seviyede olduğunun bir kanıtıdır. Antibakteriyel olması hemen hemen bütün su arıtma cihazlarında aranan bir özelliktir. NSF belgesine sahip su arıtma cihazları güvenli, uzun ömürlü ve kullanışlıdır.

Diğer su arıtma tanklarına göre faydası daha fazladır. Türkiye’de sadece bir firmada yer alması belgenin ne kadar zor şartlar altında alındığına, yapılan testlerin ne kadar zor olunduğunun bir kanıtıdır. Su arıtma tankı temin ederek tankı uzun ömürlü kullanmakla beraber %100’e yakın verimlilik elde edilir.

Su Arıtma Tankı Nedir?

Su arıtma tankı su arıtma cihazının yanında bulunan temiz suyun biriktirdiği depodur. Bu tank herhangi bir arıza durumunda rahatlıkla temiz su temin edilmesini sağlar. Şebekeden akan su bakteri,, virüs, kireç, kum, toprak, mikrop gibi maddelerden arındırılarak tankın içine dolar.

Elektrik kesintisi ve su kesintisinde kullanıcıların mağdur olmaması ve su temini yapılabilmesi için su arıtma tankları icat edilmiştir. Bunun yanı sıra su arıtma tankı kaliteli ve NSF onaylıysa suların muhafaza edildiği depo daha güvenli hale gelir. Su arıtma cihazı ile bir bütün haline gelen su arıtma tankı her geçen gün popülerliğini artırır.

Su Arıtma Tankı Kullanmanın Avantajları

Su arıtma tankının birden çok faydası ve avantajı bulur. Bu avantajlarından biri elektrik ve su kesintisi yaşandığı zaman su ihtiyacını karşılar. Şebekeden gelen su arıtma cihazının iç haznesinde bulunan filtre ile mikroplu ve bakterili sular arındırılarak NSF onaylı Antibakteriyel su tanklarına dolar. Dolan bu suyu, su ihtiyacını karşılamak için istenildiği zaman kullanılabilir.

Bir nevi damacana görevi gören damacananın yarattığı avantajları yaratır. Fakat bu avantajı büyük bir farkla yapar. Damacana su plastikten yapıldığından dolayı kanser, cilt hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere sağlık problemlerini ortaya çıkarır. Su arıtma tankı ise hazır sudan daha kaliteli ve sağlığı koruyan hatta sağlığa fayda sağlar.

Su Arıtma Tankı Çeşitleri Nelerdir?

Su arıtma cihazlarının çeşitleri nasıl çoksa su arıtma tanklarının çeşitleri de bir o kadar fazladır. Su tankları zaman içerisinde geliştirilerek çeşitli özelliklerin kazandırılmasıyla her geçen gün bünyesine yeni bir su arıtma tankı ekler. Su arıtma tankının en çok tavsiye edilen ve en çok tercih edilen çeşidi NSF onaylı olan anti bakteriyel su arıtma tankıdır.

Su arıtma tankının diğer çeşitleri arasında malzemesine göre su arıtma tankları yer alır. Bu tanklar ise CTP tankı, paslanmaz çelik tankları, epoksi kaplamalı karbon çelik tanklar, paslanmaz çelik tanklardır. Bu tankların her birinin farklı farklı özelliği bulunur. Bu özelliğe sahip tankların her biri farklı alanlarda kullanılır.

Su Arıtma Tankı Nerelerde Kullanılır?

Su arıtma tanklarının birden fazla kullanım alanı bulunur. Su arıtma cihazıyla kullanılan tanklar, su arıtma cihazının kullanım alanı kadar su arıtma tanklarının da kullanım alanları o kadar geniştir. Suyun ihtiyaç olduğu her alanda su arıtma cihazının kullanıldığı her alanda su arıtma tankı da kullanılır. Fabrika, ofis, ev, iş yeri, okul, hastane gibi birçok alanda kullanılır. Bu kullanım alanlarına göre çeşitli su arıtıcı tankları kullanılır. Önemli olan doğru su arıtıcı tankını, doğru yerde kullanmaktır.

Su Arıtma Tankının Kapasitesi Kaç Litredir?

Su arıtma tanklarının çeşitliliğini arttıran diğer bir özellik ise litre farklıdır. Her su arıtıcı tankının farklı litre hacmine sahiptir. Kullanım alanına göre istenilen litre oranı değişiklik gösterir. Daha geniş topluluklarda daha geniş hacimli tanklar kullanılırken daha küçük alanlarda daha küçük hacimli su arıtma tankları kullanılır.

Su arıtma tanklarının 12 Litre, 20 litre, 40 litre gibi kapasitesi olan çeşitleri bulunur. Kullanım alanına göre farklı litrelere sahip su arıtma tankları tercih edilir. Evde kullanılan su arıtma tanklarında daha düşük Litre tercih edilirken hastane gibi insanın yoğun olduğu alanlarda daha yüksek litreye sahip tanklar kullanılır. Doğru alanda doğru litreye sahip su arıtma tankları kullanılmalıdır.

Su Arıtma Tankı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Su arıtma tankları çeşitliği, litre farkı ve tankın yapısına göre değişir. Su arıtma tankı alırken dikkat edilmesi gereken ilk şey tankın kullanılacak olan alana uygun olmasıdır. Okul, fabrika gibi alanlarda kullanılması istenilen su arıtma tankları yüksek litrelik tanklar olması gereklidir. Ev ve ofis gibi alanlarda ise daha az litrelere sahip su arıtma tankları kullanılmalıdır. Buna dikkat edilerek su arıtma tankı temin edilmelidir.

Diğer dikkat edilmesi gereken hususlardan biride su arıtma tankının neyden yapıldığıdır. Paslanmaz çelik, plastik gibi birçok yapıya sahip su arıtma tankı bulunur. Bu tankların etkileri ve özellikleri incelenerek su arıtma tankı alınmalıdır.

Su arıtma tankının kalitesini arttıran diğer bir husus ise su tankının üretimini ve satışını yapan firmanın kurumsal olup olmadığıdır. Su arıtma cihazları kalitesi marka ve firmaya göre değişkenlik gösterir. Su arıtma cihazı tavsiyesi gibi su arıtma tankları da daha çok tavsiye üzerine tercih edilir. Tavsiye edilen su arıtma tankı ise NSF onaylı Antibakteriyel su arıtma tankıdır.

Su Arıtma Tankı Fiyatları Neye Göre Değişkenlik Gösterir?

Su arıtma cihazı fiyatları nasıl değişkense su arıtma tankları da bir o kadar değişkendir. Su arıtma tanklarının fiyatlarının birbirinden farklı olmasının sebebi tankın çeşitliliğidir. NSF onaylı Antibakteriyel su arıtma tankı yüksek kaliteye sahip olduğu ve sağlıklı olduğu uluslar arası bir vakıf tarafından ispatlandığı için en güvenilir tanklar arasında yer alır.

Bu tank, üstün özelliğinden dolayı diğer su arıtma tanklarına göre fiyatları biraz daha fazladır. Su arıtma tanklarının fiyatlarının değişken olmasının diğer bir sebebi ise litre hacminin farklı olmasıdır.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


×